Четвер, 25.04.2024, 19:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2013 » Травень » 21 » Майно на яке може бути звернуто стягнення.
17:36
Майно на яке може бути звернуто стягнення.
При примусовому виконанні рішень суду, відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" (далі Закону), державний виконавець звертає стягнення на майно боржника, при цьому стягнення проводиться на значно більшу суму боргу, ніж зазначено у виконавчому документі, оскільки до неї обов"язково дораховуються виконавчий збір (ст.28 Закону) , сума витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій (ст.41 Закону) та штрафів, накладених на боржника під час виконавчого провадження.
Звісно, що звернення стягнення на майно полягає в його арешті, вилученні та примусовій реалізації. У багатьох виникає питання, на яке майно, належне боржнику, державний виконавець може звернути стягнення?
Законом визначено чіткий перелік видів майна громадян, на яке не може бути звернено стягнення за виконавчими документами, й таким майном є майно та предмети, що належать боржникові на праві власності або є його часткою у спільній власності, необхідні для боржника, членів його сім'ї та осіб, які перебувають на його утриманні, зокрема:
1. Носильні речі та предмети домашнього вжитку, необхідні боржникові та особам, які перебувають на його утриманні:
1) одяг - з розрахунку на кожну особу: одне літнє або осіннє пальто, одне зимове пальто або кожух, один зимовий костюм (для жінок - два зимових плаття), один літній костюм (для жінок - два літніх плаття), головні убори по одному на кожний сезон. Для жінок, крім того, дві літні хустки, одна тепла хустка (або шаль) та інший одяг, зношений більш як на 50 відсотків;
2) взуття - по одній парі літнього, осіннього, зимового та інше взуття, зношене більш як на 50 відсотків;
3) білизна - по дві зміни на кожну особу;
4) постільні речі (матрац, подушка, два простирадла, дві наволочки, ковдра) і два особистих рушники на кожну особу;
5) необхідний кухонний посуд;
6) один холодильник на сім'ю;
7) меблі - по одному ліжку та стільцю на кожну особу, один стіл, одна шафа на сім'ю (крім меблевих гарнітурів, на які може бути звернено стягнення);
8) усі дитячі речі.
2. Продукти харчування, необхідні для особистого споживання боржнику, членам його сім'ї та особам, які перебувають на його утриманні, - з розрахунку на три місяці.
3. Паливо, необхідне боржникові, членам його сім'ї та особам, які перебувають на його утриманні, для приготування їжі та обігрівання приміщення протягом шести місяців.
4. Одна корова, а у разі відсутності корови - одна телиця; якщо немає ні корови, ні телиці - одна коза, вівця чи свиня - в осіб, які займаються сільським господарством.
5. Корм для худоби, який не підлягає вилученню в кількості, необхідній для годівлі худоби до початку її вигону на пасовище або до збору нових кормів.
6. Насіння, необхідне для чергової сівби (осінньої і весняної), та незнятий урожай - в осіб, які займаються сільським господарством (крім земельних ділянок, на які накладено стягнення).
7. Інструменти, необхідні для особистих професійних занять (швейні, музичні тощо).
На все інше майно яке не входить до вищевказаного переліку та належить боржнику на праві особистої власності може бути звернено стягнення за виконавчими документами які підлягають виконанню державною виконавчою службою .
Старший державний виконавець
Ленінського ВДВС
Кіровоградського МУЮ О.В. Зінов'єва
Переглядів: 3053 | Додав: vilenovich1 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада