П`ятниця, 19.04.2024, 01:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2013 » Травень » 29 » Відновлення виконавчого провадження»
20:18
Відновлення виконавчого провадження»
  Згідно ст. 51 Закону України «Про виконавче провадження» відновлення виконавчого провадження передбачено:
1. У разі якщо постанова державного виконавця про закінчення виконавчого провадження або повернення виконавчого документа стягувачу визнана судом незаконною чи скасована начальником відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, або керівником відповідного органу державної виконавчої служби або якщо до державного виконавця надійшло рішення суду про скасування заходів до забезпечення позову, а також у разі повернення виконавчого документа з іншого відділу державної виконавчої служби, виконавче провадження підлягає відновленню протягом трьох робочих днів з дня надходження рішення суду, виконавчого документа чи постанови керівника відповідного органу державної виконавчої служби.
2. За наявності обставин, передбачених частиною шостою статті 79 цього Закону, виконавче провадження підлягає відновленню у триденний строк з дня надходження до державного виконавця відповідної заяви стягувача.
3. Про відновлення виконавчого провадження державний виконавець виносить постанову, копії якої не пізніше наступного дня надсилаються до суду, який визнав незаконною постанову державного виконавця, сторонам, а також органу , який видав виконавчий документ.
4. У разі відновлення виконавчого провадження стягувач, суд або орган, якому повернуто виконавчий документ, зобов'язаний у тримісячний строк з дня надходження відповідної постанови пред'явити його до виконання.
Відновлення виконавчого провадження – це продовження виконання вимог виконавчого документа державним виконавцем на забезпечення процесуальних гарантій стягувача, спрямованих на повне та фактичне виконання рішення. Інститут відновлення виконавчого провадження є новелою примусового виконання рішень судів та інших юрисдикційних органів тому виправданість його існування може бути з’ясована при практичному його застосуванні.
Відновлення виконавчого провадження необхідно відрізняти від його поновлення, що здійснюється після усунення обставин, які стали підставою для зупинення виконавчого провадження.
Про відновлення виконавчого провадження державний виконавець виносить постанову, копія якої не пізніше наступного дня надсилається до суду, що визнав незаконною постанову державного виконавця, сторонам, а також органу (посадовій особі) які видали виконавчий документ.
Після відновлення виконавчого провадження в результаті визнання незаконною постанови в судовому порядку, державний виконавець, що раніше вчиняв виконавчі дії, не може здійснювати їх за виконавчим документом .
Відновлене виконавче провадження здійснюється надалі в загальному відповідно до правил Закону України «Про виконавче провадження» крім виконавчого провадження за виконавчим документам про вселення, що після повторного примусового вселення боржника до жилого приміщення підлягає закінченню з винесенням відповідної постанови державним виконавцем.

Державний виконавець
Ленінського ВДВС
Кіровоградського МУЮ Л.І. Стороженко
Переглядів: 3343 | Додав: vilenovich1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада