П`ятниця, 29.03.2024, 11:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2012 » Лютий » 9 » Звернення стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб
11:46
Звернення стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб
   1.Державний виконавець має право звернути стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб, а також на майно та кошти, що 
належать боржнику від інших осіб.
   Зазначені особи зобов'язані подати на запит державного виконавця у визначений ним строк відомості про належне боржнику майно, що перебуває в них, та майно чи кошти, які вони мають передати боржнику. 
   2.Після надходження від зазначених осіб відомостей про наявність майна боржника державний виконавець описує таке майно, вилучає його і реалізує у встановленому З.У «Про виконавче провадження». порядку. У разі якщо особа, у якої перебуває майно боржника, перешкоджає державному виконавцю в його вилученні, таке майно вилучається державним виконавцем у примусовому порядку.
    3.Готівкові кошти та майно, що належать боржнику від інших осіб, вилучаються державним виконавцем у таких осіб у присутності понятих на підставі ухвали суду.
    4.На належні боржникові у разі передачі від інших осіб кошти, що перебувають на рахунках у банках та інших фінансових установах, стягнення звертається державним виконавцем на підставі ухвали суду в порядку, встановленому З.У «Про виконавче провадження».
    5. За ухилення від виконання розпоряджень державного виконавця особою, в якої перебуває майно боржника, на неї може бути накладено стягнення відповідно до З.У «Про виконавче провадження»
    Дана стаття передбачає можливість звернути стягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб, а також на майно та кошти, що належать боржнику від інших осіб.
   Державний виконавець зобов’язаний встановити, на яких підставах майно боржника знаходиться у інших осіб. Особи, які утримують майно боржника або кошти, що належать боржнику, зобов’язані на запит державного виконавця надати у визначений ним строк відомості про належне боржникові майно, що знаходиться в них , та майно чи кошти які вони повинні передати боржникові.
   Одержавши від названих осіб відомості про наявність майна боржника, державний виконавець описує таке майно, вилучає його, для оцінки даного майна, в установлений Законом термін, своєю постановою призначає суб’єкта оціночної діяльності - суб’єкта господарювання, після висновку якого, реалізовує майно у встановленому З.У «Про виконавче провадження» порядку. Якщо особа, у якої перебуває майно боржника перешкоджає державному виконавцеві в його вилученні, таке майно державний виконавець вилучає у примусовому порядку.
Готівкові кошти та майно, що належать боржнику від інших осіб, та кошти, що знаходяться на рахунках в установах банків та в інших фінансових установах, вилучаються державним виконавцем у присутності понятих на підставі ухвали суду.
    За ухилення від виконання розпоряджень державного виконавця особою, в якої перебуває майно боржника, на неї може бути накладено стягнення у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно до З.У «Про виконавче провадження» та встановлює новий строк виконання. У разі повторного невиконання рішення без поважних причин, державний виконавець у тому ж порядку накладає на нього штраф у подвійному розмірі та звертається до правоохоронних органів з поданням (повідомленням) про притягнення до кримінальної відповідальності відповідно до закону.

Державний виконавець  Ленінського ВДВС
Кіровоградського МУЮ Л.І. Стороженко 
Переглядів: 2103 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада