Середа, 24.04.2024, 09:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Невиконання постанов, рішень (вимог) органу Пенсійного фонду тягне за собою фінансову відповідальність!
18:25
Невиконання постанов, рішень (вимог) органу Пенсійного фонду тягне за собою фінансову відповідальність!
    Невиконання постанов, рішень (вимог) органу Пенсійного фонду тягне за собою фінансову відповідальність та подальше примусове виконання Державною виконавчою службою.
    05 серпня 2011 року була проведена міжвідомча нарада між управлінням Пенсійного фонду України у Маловисківському районі та Державною виконавчою службою Маловисківського районного управління юстиції з приводу виконання постанов, рішень, вимог про сплату страхових внесків фізичними особами – суб’єктами підприємницької діяльності. 
    В обговоренні проблемних питань взяли участь в.о. начальника управління Пенсійного фонду України у Маловисківському районі Сорока Л. М., начальник державної виконавчої служби Маловисківського району Гілецький С. М. та профільні спеціалісти обох відомств.
   Юрисконсульт Пенсійного фонду Жигалов Тарас Миколайович доповів про стан виконання вимог Пенсійного фонду по сплаті страхових внесків по фізичним особам – підприємцям за 2010 рік. Так, протягом минулого року на виконання до органів ДВС направлено для примусового виконання до державної виконавчої служби 339 вимог на суму 342090 грн. Виконана 181 вимога на суму 216853 грн. 
   Старший державний виконавець Цирфа Олександр Олександрович доповів, що протягом поточного року на виконанні у державній виконавчій службі знаходилось 349 виконавчих документів даної категорії на суму 376615 грн., з яких фактично виконано 188 виконавчих документів на суму 216853 грн. Із загальної кількості виконавчих документів даної категорії у залишку знаходиться 161 виконавчий документ на суму 159862 грн.
   Під час обговорення проблемних питань, які виникають під час виконання рішень Пенсійного фонду по стягненню заборгованості фізичними особами – підприємцями, Сорока Людмила Миколаївна зазначила, що основними принципами загальнообов’язкового державного пенсійного страхування є виконання обов’язків щодо сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, рівноправність застрахованих осіб щодо отримання пенсійних виплат.     17 липня 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Законів України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Закон передбачає, що фізичні особи - суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності та не перебувають з ними у трудових відносинах, зобов’язані сплачувати страхові внески. Причинами несплати визначених Законом внесків до Пенсійного фонду є: необізнаність підприємцями – спрощенцями діючого Закону. Тому у разі невиконання фізичними особами – підприємцями вимог Пенсійного фонду щодо сплати страхових внесків дані вимоги направляються для примусового виконання до Державної виконавчої служби.
    Начальник державної виконавчої служби Маловисківського району Гілецький С. М. у своїй доповіді зазначив, що Закон України «Про виконавче провадження» визначає умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), що відповідно до закону підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку. Примусове виконання рішень покладається на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України. 
    Одним із таких рішень є постанови, рішення, вимоги про сплату страхових внесків органів Пенсійного фонду України, які у разі невиконання їх у добровільному порядку підлягають примусовому виконанню.
    Статтею 17 Закону України «Про виконавче провадження» визначено перелік виконавчих документів, на підставі яких здійснюється примусове виконання рішень Державною виконавчою службою України. Так, частиною 2 ст. 17 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що підлягають виконанню державною виконавчою службою рішення інших органів державної влади, якщо їх виконання за законом покладено на державну виконавчу службу. Саме до цієї категорії органів державної влади відноситься орган Пенсійного фонду України, а тому виконавчі документи даної категорії виконуються у загально визначеному порядку.
   Як приклад примусового виконання виконавчих документів даної категорії, начальником державної виконавчої служби наведено факти примусового входу до домоволодінь та житлових приміщень фізичних осіб – підприємців села Хмельове та міста Мала Виска. Також зазначено, що державними виконавцями направлено до суду 12 подань про примусове проникнення до житла фізичних осіб – підприємців, дані подання знаходяться на розгляді у суді.
    При цьому, зауважено, що несплата боржниками внесків до Пенсійного фонду пов’язана значною мірою з низьким рівнем правової освіти населення, із незнанням підприємцями правових норм, власних прав та обов’язків. Враховуючи це, працівникам Пенсійного фонду рекомендовано проводити відповідну роз’яснювальну роботу, доводити до відома громадян вимоги пенсійного законодавства через загальнодоступні засоби масової інформації.
     Підводячи підсумки спільної міжвідомчої наради, начальник державної виконавчої служби Маловисківського району Гілецький С. М. зазначив, що робота повинна проводитись більш конструктивно, адже впроваджувані Урядом реформи спрямовані на поповнення бюджету Пенсійного фонду, і той відсоток виконавчих документів, за якими стягнення проводиться на користь Пенсійного фонду, повинен бути виконаний у повному обсязі. Запроваджено спільні щоквартальні взаємозвірки по стягненню боргів на користь органу Пенсійного фонду України.

Начальник ВДВС Маловисківського РУЮ С.М. Гілецький
Переглядів: 1713 | Додав: администратор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада