Субота, 20.04.2024, 02:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2013 » Лютий » 15 » Порядок виконання рішень про конфіскацію майна, вилученого митними органами
19:06
Порядок виконання рішень про конфіскацію майна, вилученого митними органами
Відповідно до частини 1 статті 2 Закону України «Про виконавче провадження» на державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України, покладено примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), в тому числі виконання рішень про конфіскацію майна, вилученого митними органами.
Виконання рішень зазначеної категорії визначені Законом України «Про виконавче провадження», постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2001 № 1724 «Про порядок обліку, зберігання, оцінки вилученого митними органами майна, щодо якого винесено рішення суду про конфіскацію, передачі цього майна органам державної виконавчої служби і розпорядження ним» та наказом Міністерства юстиції України, Державної митної служби України від 12.10.2009 № 1833/5/943 «Про затвердження Порядку взаємодії органів державної виконавчої служби та митних органів при переданні майна, конфіскованого за рішеннями судів, та розпорядженні ним», й здійснюється з урахуванням певних особливостей.
По перше, під час пред’явлення виконавчого документа або його дубліката до виконання разом з ним подаються копія протоколу вилучення майна, що підлягає конфіскації, або довідка про відсутність такого майна. В постанові про відкриття виконавчого провадження строк для самостійного виконання рішення боржнику не надається. Виконавчий збір не стягується.
По друге, державний виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження (крім випадку виконання рішення суду про конфіскацію майна, яке в подальшому згідно із законодавством підлягає знищенню, утилізації або промисловій переробці) призначає суб’єкта оціночної діяльності.
По третє, опис та арешт майна проводиться у строк не пізніше п’яти днів з моменту відкриття виконавчого провадження за участю понятих, представника митного органу та суб’єкта оціночної діяльності.
В четверте, строк проведення оцінки майна не може перевищувати десяти робочих днів з моменти отримання суб’єктом оціночної діяльності довідки про визначення вартості майна після нарахування усіх податків і зборів, що підлягають сплаті при переміщенні зазначеного майна через митний кордон України. У разі коли процедура проведення оцінки майна є особливо складною строк проведення оцінки, за домовленістю з органом державної виконавчої служби та митним органом, не може перевищувати 20 календарних днів. Довідка передається суб’єкту оціночної діяльності під час проведення опису та арешту майна для врахування ним розміру податків і зборів, під час визначення ринкової вартості майна. Копія звіту про оцінку майна надсилається митному органу для погодження.
В п’яте, у разі коли передане майне на реалізацію майно не буде продано протягом 2-х місяців, воно підлягає переоцінці. Державний виконавець переоцінює майно за участю представника спеціалізованої торгівельної організації у присутності представників митного органу. Розмір оцінки не повинен перевищувати 20 відсотків вартості, узгодженої державним виконавцем та митним органом. Якщо майно не реалізовано протягом місяця після проведення переоцінки, проводиться додаткова переоцінка у такому самому порядку.
В шосте, якщо майно, втому числі транспортні засоби, передані органам державної виконавчої служби, за рішенням комісії, що утворюється відповідно до пункту 11 Порядку розпорядження майном, конфіскованим за рішення суду і переданим органам державної виконавчої служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2002 № 985, не може бути реалізовано, та яке не реалізоване, таке майно передається безоплатно в установленому порядку або знищується.
При прийнятті комісією рішення про безоплатну передачу майна орган державної виконавчої служби розмішує інформацію щодо цього майна на веб-сайті з питань реалізації арештованого державними виконавцями майна. Якщо протягом місяця з моменту розміщення повідомлення жодна з осіб, яким надано право безоплатного отримання майна, не звернулася до державного виконавця щодо його отримання, державний виконавець вносить на розгляд комісії питання щодо знищення (утилізації) майна.
Слід зазначити, що передане безоплатно майно, в подальшому, може бути відчужене виключно за умови сплати мита та інших податків і зборів, передбачених законодавством під час його імпорту на територію України.
У разі реалізації, знищення, утилізації переробки або безоплатного передавання конфіскованого майна державний виконавець виносить відповідну постанову про закінчення виконавчого провадження відповідно до п. 8 частини 1 статті 49 Закону України «Про виконавче провадження».

Головний спеціаліст сектору
аналітики та статистики
управління державної
виконавчої служби Головного
управління юстиції у
Кіровоградській області
О.В. Курченко

Переглядів: 2049 | Додав: vilenovich1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада