Четвер, 28.03.2024, 23:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2013 » Січень » 28 » Загальні умови виконання рішень, за якими боржник зобов’язаний особисто вчинити певні дії або утриматися від їх вчинення
21:32
Загальні умови виконання рішень, за якими боржник зобов’язаний особисто вчинити певні дії або утриматися від їх вчинення
Питання щодо виконання рішень у немайнових справах є дуже актуальним . Існує певний перелік справ, які стосуються не питання вирішення правового режиму майна, а обов’язку боржника виконати чи утриматися від виконання певних дій на користь стягувача. До них у відповідності до чинного законодавства відносяться:
1. Виконання рішень про поновлення на роботі.
2. Виконання рішень про відібрання дитини.
3. Виконання рішень про виселення боржника.
4. Виконання рішень про вселення стягувача.
Відповідно до ст. 16 Цивільного кодексу України способами захисту особистого немайнового або майнового права та інтересу є: припинення дії, яка порушує право; відновлення становища, яке існувало до порушення; примусового виконання обов’язку в натурі; припинення правовідносин. Особливістю виконання рішення за таких способів захисту є об’єктом виконання – дії боржника.
Відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» після отримання виконавчого документа, державний виконавець протягом трьох робочих дні виносить постанову про відкриття виконавчого провадження, у якій встановлює строк для його самостійного виконання відповідно до ст. 25 Закону України «Про виконавче провадження» до семи днів (у разі виконання рішення про примусове виселення боржника – у строк до п’ятнадцяти днів). Після закінчення строку на добровільне виконання рішення не пізніше наступного дня державний виконавець перевіряє виконання рішення. Якщо рішення підлягає негайному виконанню (поновлення на роботі незаконно звільненого або переведеного працівника), його виконання перевіряється не пізніше наступного робочого дня після відкриття виконавчого провадження.
У разі не виконання зазначених вимог без поважних причин державний виконавець накладає на боржника штраф – (фізичну особу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на посадових осіб – від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; на боржника – юридичну особу – від сорока до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), і не пізніше п’яти робочих днів з дня його накладення повторно перевіряє стан виконання рішення.
Якщо рішення не виконано і виконання може бути проведено без участі боржника, державний виконавець організовує виконання відповідно наданим йому повноважень та виносить подання правоохоронним органам для притягнення боржника до кримінальної відповідальності. При цьому на боржника повторно накладається штраф.

Державний виконавець
Ленінського відділу
державної виконавчої служби
Кіровоградського
міського управління юстиції А.М. Комяков
Переглядів: 1134 | Додав: vilenovich1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада