П`ятниця, 19.04.2024, 02:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2012 » Лютий » 17 » Звернення стягнення на будинок, квартиру, інше приміщення та земельну ділянку фізичної особи.
11:37
Звернення стягнення на будинок, квартиру, інше приміщення та земельну ділянку фізичної особи.
  Закоконодавством України передбачено низку заходів щодо повного і своєчасного виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), а також рішень, що відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» підлягають примусовому виконанню.
     Одним із заходів примусового виконання є звернення стягнення на майно боржника, згідно зі ст. 52 Закону України «Про виконавче провадження» звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні та примусовій реалізації, при цьому виокремлюють звернення стягнення на будинок, квартиру, інше приміщення та земельну ділянку фізичної особи.. 
     У разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати, звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване це житло, не здійснюється, у такому разі державний виконавець зобов’язаний вжити всіх заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника. 
     Відповідно до ст. 63 Закону України «Про виконавче провадження» звернення стягнення на будинок, квартиру, інше приміщення та земельну ділянку фізичної особи проводиться у разі відсутності в боржника достатніх коштів чи рухомого майна. Слід зауважити, що в першу чергу звертається стягнення на окрему від будинку земельну ділянку, інше приміщення, що належать боржнику. В останню чергу звертається стягнення на квартиру чи житловий будинок, де фактично проживає боржник.
     У разі звернення стягнення на будинок , квартиру, інше приміщення чи земельну ділянку державний виконавець подає запити до відповідних місцевих органів, що здійснюють реєстрацію та облік майна, про належність, зазначеного майна боржникові на праві власності, а також перевіряє, чи не перебуває це майно під арештом. Після надходження документального підтвердження про належність боржнику на праві власності будинку чи іншого нерухомого майна державний виконавець накладає на них арешт та вносить відомості про такий арешт до відповідних реєстрів у встановленому законодавством порядку. Про накладення арешту на будинок чи інше нерухоме майно, заставлене третім особам державний виконавець невідкладно повідомляє таким особам. Реалізація належних боржникові будинку квартири та іншого нерухомого майна, проводиться відповідно до закону шляхом продажу з прилюдних торгів, при цьому, різниця між сумою отриманої від реалізації майна та сумою боргу повертається боржнику. У разі відсутності документів, що характеризують обєкт нерухомості, у звязку з чим його неможливо підготувати до реалізації, виготовлення таких документів здійснюється у встановленому порядку за рахунок коштів стягувача, у разі якщо стягувач у двадцятиденний строк з дня одержання відповідного повідомлення державного виконавця не авансує, витрати повязані з підготовкою документів, що характеризують об’єкт нерухомості, арешт з нього знімається. 
Державний виконавець
Ленінського ВДВС Кіровоградського МУЮ
Силкіна Т.В.
Переглядів: 2530 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада