Четвер, 28.03.2024, 15:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Начальник
управління ДВС ГУЮ
області
ЧУМАК ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
ЧУМАК
ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСІЙОВИЧ
Mеню

Лінія захисту

Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Погода
GISMETEO: Погода по г.Кировоград
Статистика
Besucherzahler how to marry a russian woman
счетчик посещений

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:

Головна » 2012 » Листопад » 14 » Звернення стягнення на заробітну плату та інші види доходів боржника
12:34
Звернення стягнення на заробітну плату та інші види доходів боржника
  Звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника, здійснення відрахувань здійснюються відповідно до статей 68-70 Закону України «Про виконавче провадження».
    Стягнення на заробітну плату,стипендію,пенсію та інші види доходів боржника звертається у разі відсутності в боржника коштів на рахунках у банках чи інших фінансових установах,відсутності чи недостатності майна боржника для покриття в повному обсязі належних до стягнення сум, а також у разі виконання рішення про стягнення періодичних платежів та стягнення на суму, що не перевищує трьох мінімальних розмірів заробітної плати.
   Державний виконавець зобов’язаний здійснювати систематичний контроль за правильним і своєчасним відрахуванням утриманих сум стягувачам. Про звернення стягнення на заробітну плату ,пенсію, стипендію та інші доходи боржника,державний виконавець виносить постанову, яка надсилається для виконання підприємству, установі, організації, фізичній особі, фізичній особі-підприємцю за місцем отримання боржником доходів. Копія зазначеної постанови залишається у виконавчому провадженні на контролі. Постанова підписується державним виконавцем та скріплюється печаткою органу ДВС. Контроль за правильним і своєчасним відрахуванням із заробітної плати та інших видів стягнення боржника здійснюється державним виконавцем за власною ініціативою, в тому числі за ініціативою стягувача шляхом перевірки правильності відрахувань підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами, фізичними особами-підприємцями, з якими боржник перебуває у трудових відносинах, про що складається відповідний акт.
   При виконанні рішень про стягнення коштів із засуджених постанова направляється державним виконавцем до відповідних органів, установ виконання покарань лише після перевірки коштів на рахунках боржника та іншого майна боржника.
Розмір відрахувань із заробітної плати та інших доходів боржника вираховується із суми, що залишається після утримання податків.
   Обмеження розміру відрахувань із заробітної плати встановлюється законодавством про працю.
У разі стягнення аліментів, відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров»я або смертю, відшкодування шкоди у зв’язку із втратою годувальника та збитків чи шкоди, заподіяних злочином, п’ятдесят відсотків, за всіма іншими видами стягнень, якщо інше не передбачено законом, двадцять відсотків.

Державний виконавець Ленінського ВДВС
Кіровоградського МУЮ Біліцька Н.М.
Переглядів: 1436 | Додав: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Час
Пошук

Влада